dimecres, 12 de març de 2014

Natius digitals, però a partir de quina edat?

Foto: Mike Licht (vía Flickr)
"S’anomena natius digitals els nascuts a partir de la dècada de 1990. Han crescut envoltats de pantalles i hi conviuen amb la tecnologia de manera quasi natural de de ben petits: amb la televisió, per suposat, però també amb ordinadors, consoles i videojocs de tota mena. I en els últims anys, la proliferació d’smartphones i tablets amb pantalla tàctil ha facilitat que les generacions més recents interactuïn amb aquests dispositius encara més d’hora. De fet, cada cop hi ha més models pensats directament per a infants, fins i tot d’edat preescolar, i les tablets infantils seran amb tota seguretat un dels regals estrella d’aquest nadal.
Però a quina edat és recomanable començar? Quins efectes poden tenir la tele i els dispositius mòbils sobre la salut i el desenvolupament posterior? Quin paper han de tenir els pares i mares en el consum de continguts?"
Aixi comença    fa una repassada als estudis més recents i a les recomanacions de diversos esperts: Natius digitals, però a partir de quina edat?