La FaPaC ha estat una de les entitats col·laboradores en la guia elaborada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya sobre recomanacions per als àpats dels infants, tant als menjadors escolars com en l'àmbit familiar.
La guia detalla un seguit de recomanacions per als àpats dels infants que pot ser de gran ajuda per a les famílies. Una de les principals conclusions que proposa el document és que l’adult estableixi què, on i quan menja l’infant, però deixant que aquest participi en la decisió sobre les quantitats. D'aquesta manera, l'infant és més responsable sobre la seva pròpia alimentació i, a més, es pot contribuir a evitar o reduir el malbaratament alimentari.
El documentar destaca que l’acompanyament dels adults en els àpats ha de ser respectuós, sense coercions i tenint en consideració els gustos i la sensació de gana dels infants. A més, recorda la importància dels hàbits saludables en l'alimentació davant l’obesitat, un dels problemes principals de salut pública mundial també en la infància —a Catalunya, el 25% té sobrepès i un 16%, obesitat— i, en la línia de la conclusió principal, recorda que els infants són capaços de regular la seva ingesta calòrica, que varia d’un àpat a un altre.
Juntament amb la revisió de la bibliografia científica existent, la guia ha estat elaborada amb aportacions de professionals de la nutrició, la pediatria i la pedagogia, així com d’investigadors de ciències socials i alimentàries. També té el suport d’entitats com la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC), la Fundació Catalana de l’Esplai, la Fundació Alícia, l’Observatori de l’Alimentació (ODELA) de la Universitat de Barcelona, la Societat Catalana de Pediatria, el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, el Departament d’Ensenyament i la Secretaria de Família, entre d’altres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada