17 de setembre 2012

NO ENS RESIGNEM !

Manifest  14 set 2012  Escola sant Marc  de  Calldetenes

Tots som coneixedors del moment de crisi que estem vivint la nostra societat i el nostre país en particular.
L’ensenyament públic de Catalunya està patint els efectes d’una política de retallades socials molt agressiva que fa perillar seriosament el seu caràcter de servei públic. 
Aquestes retallades afectaran molt negativament els centres públics, que perdran, com a mínim, 1 mestre els centres de primària d'una línia, 1 i mig els de dues línies i dos els de 3 línies.  Els centres de secundària perdran 1 professor/a i mig per cada 10 grups.
En el nostre cas han retallat un mestre i mig respecte al curs passat tenint els mateixos alumnes i grups.

A tot això s'hi ha d'afegir l’augment d’alumnes per aula, que implica més massificació, menys professorat per alumne i molta més dificultat d’atendre l’alumnat amb més dificultats.
Al nostre centre tenim grups d’educació infantil  amb 27  i 26 alumnes.

Afectarà molt negativament el fet que no es cobreixin els primers 10 dies lectius de baixa, i que s’hauran de cobrir amb personal que fa reforç o amb professorat d’una altra aula, havent de desmontar així tallers, desdoblaments, grups de lectura i altres activitats d’atenció a la diversitat que hi hagin programades.

A més les noves retallades deixaran uns 2.000 docents a l’atur, mentre als centres s’hi necessita més professorat per atendre adequadament  tot l’alumnat.

La reducció de pressupostos afectarà, també, de manera important el funcionament dels centres, les beques i ajudes a l'estudi que es redueixen a la meitat, les subvencions a les AMPES, els ajuts a l’acollida matinal, a les escoles bressol que han patit una retallada del 33 % de l’aportació de la Generalitat, els Programes de Qualificació professional, les escoles de música que han vist com es tornaven a pujar les quotes i es reduïa el temps dedicat a cada classe i veuen amenaçada la subvenció que ja havia estat reduïda en anys anterior , a l’alumnat de l’FP de grau superior que haurà de pagar una taxa de 360 €, els serveis educatius i  les cuidadores i auxiliars per als alumnes amb necessitats educatives especials, ja que la partida per a contractació d’aquests professionals es redueix a la meitat.

Aquestes retallades fan retrocedir l’ensenyament públic a la situació de 30 anys enrere.

Preocupa especialment aquesta degradació del sistema educatiu públic i creiem que qui més ho patirà seràn els alumnes amb més dificultats. 

Estem absolutament convençuts i convençudes que l’ensenyament públic és un pilar fonamental en una societat democràtica i que cal defensar-lo col·lectivament i amb fermesa.
És per això que avui som aquí, per a fer manifest el nostre malestar amb aquestes mesures i evidenciar que aquest curs NO COMENCA AMB NORMALITAT.
Volem fer manifest que malgrat totes les retallades el col.lectiu de docents d’aquest poble ha fet i farà els possibles per tal de que la qualitat del seu treball  no se’n resenteixi  i no en surti perjudicat l’alumnat.  Tinguem sempre present que  L’EDUCACIÓ és FUTUR , el futur del nostre poble, i també del nostre país
Necessitarem de la vostra comprensió i complicitat, quan al llarg del curs surgeixin situacions complicades. Tots tenim un objectiu comú que és una educació de qualitat pel nens i nenes de Calldetenes.

No ens resignem! Volem una educació pública, de qualitat i catalana

Agraïm la vostra participació i us convidem a donar el vostre suport a les mesures que s’aniran prenent durant el curs, i a continuar venint els dimarts amb la samarreta groga.