dimecres, 28 de març de 2012

La FAPAC i la ILP


Fa uns mesos des de la FAPAC es va començar una campanya per la recuperació de la sisenà hora a l'escola pública. Us la presentavem aquí i aquí.

Just abans de la assemblea anual de la FAPAC, el Govern de la Generalitat decideix aturar la ILP "Per la igualtat d'oportunitats del sistema educatiu català" perquè interpreta que l'aplicació de la iniciativa requeriria necessàriament un increment de les despeses de personal docent i de pressupost.

La FaPaC denuncia el greuge atac que la decisió comporta no solament a la participació de la ciutadania sinó també al model d'escola catalana que sempre hem defensat. 

Durant l'Assemblea General, les AMPA hem mostrar la nostra indignació i el nostre coratge per continuar lluitant perquè no ens aturin la ILP. Hem cridat alt i clar per aconseguir que tot l'alumnat català tingui les mateixes oportunitats en l'educació. Continuem endavant!! 

La respota davant l'anulació de la ILP ha estat recollida pels mitjans de comunicació. Podeu fer-hi una ullada: aquí 

Des de la FAPAC s'ha elaborat una carta oberta dirigida al conjunt de la ciutadania per denunciar el greuge que suposa la paralització de la ILP i, al mateix temps, fer una crida per unir esforços i continuar endavant!!  Us la reproduim .

Feu-la córrer!

Carta oberta a la ciutadania davant de l'anul·lació de la ILP

Carta oberta a la ciutadania
El sistema Educatiu de Catalunya no garanteix en l’actualitat, la igualtat d'oportunitats a l'alumnat dels estudis de primària. És per aquest motiu que des de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya ens proposàrem dur a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular per tal que en el Parlament de Catalunya es debatés la conveniència de modificar la Llei d’Educació de Catalunya i així corregir aquesta desigualtat.
Des de la Federació es va preparar tota la documentació necessària per tal que la Mesa del Parlament admetés a tràmit la ILP. El mes de novembre de 2011, un cop la Mesa ens va admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular, vam seguir els passos legals per nomenar, el mes de gener de 2012, els Fedataris per a la recollida de signatures.
Dit això, i just al cap d’un mes de començar a recollir signatures arreu del pais, el Govern acorda aturar la iniciativa per raons que, hores d’ara, encara ens tenen estorats. Diuen que si ens donen l'oportunitat de portar aquest debat al Parlament la seva aprovació comportaria un augment de despeses en el pressupost vigent. Hem de recordar que aquest debat es produiria un cop tinguéssim les 50.000 signatures recollides i avalades per l'organisme que correspongui, previsiblement entre finals del mes de juliol i agost -pràcticament inhàbil-, amb la qual cosa el debat s’encetaria, amb sort, el proper mes de setembre o octubre.
Aquest fet ja denota que seria impossible que poguessin dur-se a la pràctica enguany les mesures que s’anuncien en l’articulat de la nostra  ILP. Per tant, entenem que no són raons tècniques ni de forma sinó clarament polítiques e ideològiques.
És injust i antidemocràtic que, d’una banda, el Govern promogui consultes populars i que, altrament, es censurin iniciatives com la nostra. Creiem que tot plegat fa un flac favor al sistema democràtic i participatiu pel que la societat civil tant hem treballat i continuem treballant.
Sabem i reconeixem que rectificar és de savis i esperem que la Mesa i el mateix Govern rectifiquin, cosa que de ben segur tota la ciutadania d’aquest país li agrairà.
Emplacem a tots els ciutadans a fer-nos costat en aquesta causa i ens acompanyeu en totes les accions que farem d’aquí endevant.
FaPaC