16 d’octubre 2014

cicle de xerrades- taller


La Secretaria de Família crea el programa Créixer en família. 
És un programa formatiu dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva,
 amb l'objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors.

Què oferim?

Quants cops, com a pares i mares, ens hem preguntat si som els únics que ens sentim insegurs? Si hi ha altres maneres d'educar? O quines actituds són les que poden afavorir la resolució de conflictes amb els fills i filles?

Quan?   

DIES: Dijous 30 d’octubre, 6, 13, 20, 27 de novembre i 4 de desembre

HORARI: 21 a 22:30

LLOC:  Escola sant Marc – Cal inscripció prèvia/28 places butlleta inscripció


Hi podeu participar totes les families sócies de l'Ampa.

Per tal de formalitzar la inscripció cal que retorneu aquesta butlleta fent-la arribar a la bústia de l’Ampa que trobareu a dins l’entrada principal de l’escola, o bé entregant-la directament a algun membre de l’Ampa.
 Cal retornar la butlleta abans del dimecres 22 d’octubre del 2014
Places limitades: mínim 15 inscrits – màxim 28 (en cas de superar els nombre màxim d’inscrits, l’ampa farà un sorteig de les places)

 

Continguts - Tallers de 6-12 anys

Sessió 1 – El respecte i la confiança permet equivocar-nos!

Què és l'autoestima parental? És fàcil ser pare o mare? Molts cops es parla de l'afecte que s'ha de transmetre als fills i filles però, per exercir una parentalitat positiva, també és molt important que els pares i les mares gaudeixin d'una bona autoestima i confiança en les seves competències parentals.
 Sessió 2 – Fills autònoms, no obedients!
Ser autònom o autònoma no vol dir només aprendre habilitats per fer coses sols, sinó també desenvolupar la capacitat d'iniciativa, i les ganes i la voluntat d'actuar (fer, pensar i decidir) per un mateix. Quines són les bases per propiciar l'autonomia?
 Sessió 3 – Conflictes i responsabilitats
Com a models, pares i mares han d'establir en el nucli familiar un estil comunicatiu que permeti resoldre conflictes de forma positiva. L'estil de comunicació que els adults estableixen amb els fills i les filles és tant o més determinant en l'educació que els hàbits o costums familiars.
 Sessió 4 – Tal faràs, tal educaràs!
El que els pares i les mares fan a casa, i la manera d'expressar com ho viuen, és clau per a l'educació dels fills i filles. Per això, han de ser conscients que són responsables de fomentar també aquests aprenentatges quotidians, amb el "modelatge" que es fa en el dia a dia i amb les formes d'expressar-ho davant dels infants.
 Sessió 5 – No s'aprèn només a l'escola!
Tot el que els nens i les nenes viuen, els educa i els pot ensenyar: les relacions amb les persones de la família, els amics, els llocs on estan, les experiències que poden viure, etc. 

Sessió 6 – Sessió monogràfica.: tema a escollir entre els /les participants.