16 d’octubre 2013

Infants i pantalles

Televisor, videojocs interactius i Internet han irromput ja fa dies a les nostres llars. Sovint estan a l'abast del nostres fills fins i tot abans que sàpiguen llegir. I si bé és indiscutible el seu valor com a entreteniment i com a eines per l'aprenentatge, també és cert que una exposició excesiva pot tenir efectes nocius per a la seva salut.

La Acadèmia Americana de Pediatria (American Academy of Pediatrics, AAP) recomana que els nens menors de 2 anys no estiguin davant una pantalla, i que els infants que superen els 2 anys, no hi passin més de 1 o 2 hores al dia, sempre i quan s'escullin programes de qualitat.

Heu comptabilitzat mai les hores que els vostres fills i filles passen sols davant les pantalles?

Diversos estudis demostren que molts infants passen més de 30 hores setmanals enfront les pantalles, unes 20 hores de TV i 10 hores  jugant a videojocs. 

És convenient controlar i limitar el temps que els vostres fills estan davant d'una pantalla. Consulteu l'article de la KidsHealt of Nemours Foundation que ofereix recomanacions i consells per fer un ús, considerat adequat, de les teconologies.