20 de desembre 2012

Ompliu les vacances de Nadal!


Ja sabeu que des de l'Ampa us oferim la possibilitat que els nens i nenes del poble participin al casal de Nadal que enguany organitza a l'escola l'empresa Tallers Calldetenes. Si hi esteu interessats, és possible que encara hi hagi places disponibles. poseu-vos en contacte amb: Tallers Calldetenes o escriviu al correu de l'Ampa i us informarem.

A banda d'aquesta oferta, us en presentem algunes de les propostes que potser també us poden inetressar (segur que n'hoi ha més que no ens han arribat). Per més informació contacteu amb els promotors de cada activitat.

A gaudir de les vacances!!












Tallers Nadal 2012 amb Aquí Spot

AQUÍ SPOT. TALLERS NADAL 2012
Un espai per aprendre jugant en familia amb la segona vida dels objectes, per promoure el consum responsable i el desenvolupament sostenible a través d'una pila de tallers!

Dissabte 22

11-14h. TALLER 1: BICIA’T Reparació de bicis
17-20h. TALLER 2: FES-TE UN JOC!
Dissabte 29
11-14h. TALLER 3: TITELLES I CONTES RECICLATS 
17-20h. TALLER 4: ARMARI COL·LECTIU + NI PLÀSTIC NI PAPER + TALLER D'ESTAMPACIÓ
Inscripcions: 
Per assistir al taller és necessària la inscripció prèvia. Places limitades. Es reserva per ordre d'inscripció.

> Accés al formulari d'inscripció

Per més informació i contacte podeu trucar al 93 885 37 04 o enviar un correu electrònic aeducacio@acvic.org 

Preus:
- Cada taller té un cost de 5€ per persona
- Oferta inscripció a dos tallers: 8€ per persona
- Oferta inscripció a quatre tallers: 12€ per persona
- Els tallers són gratuïts pels adults acompanyants
A qui van adreçats: Públic familiar.
Nenes i nens, joves i adults que vulguin conèixer diferents maneres de donar noves vides a objectes en desús, treballar de manera col·lectiva per intercanviar coneixements, experiències i materials. Buscar alternatives lúdiques, creatives i educatives enmig d'unes dates en les que ens trobem immersos en un ambient encarat al consum excessiu.
Els tallers:
TALLER 1: BICIA’T - Dissabte 22 a les 11h.
El taller de bicis reciclades consisteix en un espai de trobada on es poden posar en pràctica diferents coneixements sobre mecànica de bicicletes al costat de persones expertes que ofereixen assessorament sobre com posar a punt una bici en desús o a arreglar petites avaries quotidianes. Serveix per iniciar als participants en la mecànica bàsica d’una bicicleta i promoure nous usos per a bicicletes irrecuperables. Utilitzem bicicletes velles per aprofitar tot tipus de recanvis i materials, per promocionar els valors sobre reciclatge, reutilització i usos creatius de material en desús.
Materials que cal portar: La bicicleta vella que vulgueu recuperar. Bicicletes velles irrecuperables per canviar-los la forma i la funció.

Els menors de 12 anys han de venir acompanyats d'un adult.

> Accés al formulari d'inscripció
TALLER 2: FES-TE EL TEU JOC ! Dissabte 22 a les 17h.
Proposa un taller de realització de jocs de petit format amb materials i objectes recuperats d’ús quotidià. Ofereix un espai amb eines, objectes, materials i suport tècnic per construir jocs. Per familiaritzar els participants amb les possibilitats del joc mostra una desena de models a construir ideats o ja existents. Jocs oberts a la lliure interpretació i creació segons la motivació dels participants. La idea és conjugar les característiques dels objectes recuperats (material de rebuig) amb el joc. Un repte per l’habilitat dels jugadors i una alternativa o complement a la compra de joguines que ofereix el comerç.
Materials que cal portar: Objectes o materials en desús de l’àmbit domèstic (caixes de cartró, taps, objectes vells, tubs, envasos etc.)
TALLER 3: TALLER DE TITELLES I CONTES AMB MATERIAL RECICLAT - Dissabte 29 a les 11h.
Intríngulis ofereix un taller lúdic on es combina la creació de titelles i la interpretació teatral. Es divideix en dues parts. Durant la primera s’elaboren titelles amb material reciclat. Personatges extravagats com la reina del baix consum, en Tonet Botó Reciclat o la princesa Campana; fets amb cos d’ampolla d’aigua, guants, assecadors... i ulls, boques i nassos de botons, claus, adhesius o qualsevol altre material que els nens i nenes amb l’ajut dels adults puguin imaginar. En la segona part es dóna vida als herois amb caracteritzacions excèntriques reciclant i reinventant contes i històries al voltant d’històries de l’hort, el reciclatge i el respecte pel medi ambient.
Materials que cal portar: Roba en bon estat i samarretes que no fem servir.

> Accés al formulari d'inscripció
TALLER 4: ARMARI COL·LECTIU Dissabte 29 a les 17h.
Un guarda-roba nòmada demana a dones, homes i quitxalla que portin peces de roba nova o usada i en bon estat per intercanviar. Les peces de roba es canvien per tiquets. Per cada peça de roba es dóna un tiquet que es pot canviar per una peça que altres usuaris/àries hagin deixat en dipòsit. Deixar en dipòsit uns pantalons i quedar-se un jersei, dues samarretes per uns pantalons, tres pantalons per un abric... L'equivalència de peces en tiquets pot variar segons el criteri i el sentit comú de les persones que hi participen. El més important és que es realitzin canvis. La responsabilitat del valor de l'intercanvi, finalment, l'ha d'assumir cada usuari.

Simultàniament s'ofereixen dos tallers que treballen creativament reciclant material tèxtil.

NI PLÀSTIC NI PAPER 
Cal utilitzar tantes bosses de plàstic alhora? Fes la teva pròpia bossa! El taller de bosses de mà utilitza la roba de l’armari que no s’intercanvia per donar-li un altre ús. Consisteix a fer bosses de mà per d’anar comprar, a la platja, embolicar l’entrepà, guardar roba... Actualment hi ha tres models diferents de bossa.

ESTAMPACIÓ DE SAMARRETES
El Taller d’impressió facilita eines i tècniques graficoplàstiques per imprimir text i grafies sobre un suport tèxtil. La idea, prèvia a la pràctica, és incentivar l’opinió crítica i positiva sobre el consum irresponsable. Dibuixos i lletres estampades en bosses de mà, samarretes, bruses, abrics, pantalons... que es passejaran per tota la ciutat.
Materials que cal portar: Roba en bon estat i samarretes per reciclar-les en bosses de mà.

> Accés al formulari d'inscripció

Qui som:

L’Associació AQUÍ SPOT (Aquí es pot oferir el Servei Públic d’Optimització de Trastos) és un col·lectiu format per persones i per entitats que treballen en àmbits diversos com ara el medi ambient, l’art, l’educació artística, el lleure, la inserció sociolaboral, la cohesió social i el foment del cooperativisme i que ofereixen un punt de trobada en format de tallers per a l’intercanvi de coneixements, idees i maneres de fer; un espai de creació i de debat sobre les polítiques mediambientals, el consumisme racional i la reutilització; un lloc on pensar alternatives.