08 de setembre 2011

activitats extraescolar.

A les portes ja de començar el nou curs, us presentem les  activitats extraescolars que des de l'Ampa s'han preparat .


 Esperem que us resultin interessants.


benvolgudes famílis,

En aquesta circular us informem de les activitats extraescolars que el curs vinent s’organitzaran des de la nostra escola. L’AMPA recollirà exclusivament les inscripcions de les activitats del Servei d’acollida (matí i/o tarda), Teatre, Patinatge, Laboratori de creativitat, Tallers de contes/lectura i descoberta literària, Iniciació a la costura i Patchwork per a mares i pares. Cal que feu arribar el full d’inscripció, el qual trobareu a la darrera pàgina d’aquesta circular, entre els dies 1 i 12 de setembre (i, si pot ser abans del dia 12, millor) a la bústia de l’escola o a una capsa que trobareu a la recepció de l’escola amb el nom "Activitats extraescolars AMPA". La inscripció a la resta d’activitats, la rebrà l’entitat organitzadora.

1. Tennis
L’activitat de tennis es podrà fer de dilluns a divendres.
Nivells:
               Intermedi (nivell 1: 7 - 12 anys): 17:00 - 18:30 h.
               Superior (nivell 2: 7 - 12 anys): 18:15 - 19:45 h.
Preus:
               Intermedi: 1 dia/setmana: 25 €/mes; 2 dies/setmana: 45 €/mes.
               Superior: 1 dia/setmana: 27 €/mes; 2 dies/setmana: 48 €/mes.
Dissabte matí: horari per concretar segons el nombre d’inscrits: de 10 a 13 h.

Entrenament amb el mètode Evolution, que garanteix l’aprenentatge del tennis en 10 sessions, d’una manera més fàcil i ràpida. Si es volen fer classes per a adults, el preu és de 15 €/hora.

Observació: Els pares i mares són els responsables de recollir els seus fills o filles i dur-los/-les fins al lloc on es realitza l’activitat. En cap cas, l’escola no es farà responsable de l’alumnat que faci l’activitat de Tennis a partir de les 17 h.

Inici de l’activitat: dilluns 12 de setembre.
Inscripció: Abans del 7 de setembre a Carles (690 62 44 30) o Montse (690 62 17 31) o a l’adreça de correu electrònic mumi_79@hotmail.com


2. Gimnàstica i Baby Gym
L’activitat de gimnàstica artística va dirigida a nens i nenes de 1r a 6è de Primària i l’activitat de Baby Gym va dirigida a nens i nenes de P3 a P5, i totes dues es faran els dimarts de les 17 h a les 18:30 h al gimnàs de l’escola. El preu és de 18 €/mes. Per als alumnes que no són de l'Escola Sant Marc, el primer mes hauran de pagar un suplement aproximadament d’uns 6 euros en concepte d’assegurança de cobertura sanitària i responsabilitat civil durant el desenvolupament de l’activitat. La realització de cadascuna de les dues activitats està condicionada a un nombre mínim d’inscrits.

Gimnàstica artística
És una disciplina esportiva que consisteix en l’execució exacta i harmònica d’una sèrie de moviments corporals definits amb precisió, amb les mans lliures o amb aparells. Es treballen els següents continguts:
      Rodaments (tombarelles endavant i enrere).
      Lateralitzacions (rodaments laterals en un sentit i en l’altre en un pla inclinat de baixada, salts, pujar i baixar grimpant per l’espatllera, roda).
      Equilibris (equilibri d’una cama, caminar endavant i endarrere de puntetes, salts amb els peus junts sobre un banc suec o barra d’equilibri, equilibris invertits: vertical de cap, vertical amb suport frontal a la paret o espatllera).
      Elasticitat (ponts a terra i espatllera, vertical pont, remuntats, espagats).
      Acrobàcia (salts amb minitrampolí: extensió, agrupat, carpa oberta, tancada, mig gir, gir sencer, mortal, salts amb trampolí i poltre).

Baby Gym
Exercicis basats en el moviment corporal a través de jocs col·lectius. Es treballa el control en el moviment, la coordinació global i segmentària, l’equilibri, l’orientació en l’espai, en el temps i dels objectes, la respiració, l’esquema corporal, la lateralitat, elements bàsics de gimnàstica com la tombarella, equilibris invertits (vertical o roda, per exemple), etc., tot això a través de circuits, racons i jocs, tot utilitzant materials com mòduls d’escuma, matalassos, cordes, pilotes, etc.

Inici de les activitats: dimarts 20 de setembre.
Inscripció: Abans del 15 de setembre a la secretaria del Club Gimnàstic Osona al telèfon 93 886 32 90 de 17 a les 20 h o a l’adreça de correu electrònic ego.gimnasticosona@hotmail.com
3. Teatre
Teatrart és un equip format per persones amb una àmplia experiència en el món de l’educació en el lleure i amb coneixements dels aspectes més diversos de les arts escèniques. La metodologia de l’activitat de Teatre consisteix en sessions pràctiques on es pren contacte amb diferents aspectes del món escènic: improvisació de muntatges teatrals, vestuaris, maquillatge i música. L’objectiu principal és, per tant, apropar l’alumnat al món de les arts escèniques i fomentar la seva imaginació i creativitat per millorar l’expressió oral i corporal, aprendre a analitzar el treball propi i col·lectiu, conèixer i utilitzar elements i estructures del llenguatge dramàtic i fomentar la creativitat dramàtica.

Activitat organitzada per a grups de 10 o 12 nens/-es segons edats (de P3 a 6è). El preu és de 16 €/mes. L’activitat es realitzarà a l’escola els dimecres de 17 a 18:30 h i la seva realització està condicionada a un nombre mínim d’inscrits.

Inici de l’activitat: dimecres 21 de setembre.
Inscripció: Full d’inscripció de l’AMPA.

4. Música
Aquesta activitat està dirigida per l’Escola de Música de Calldetenes, Aula associada a l’Escola de Música de Vic (EMVIC), la qual garanteix l'educació i la pràctica de la música des del nivell d'iniciació (P5) fins al nivell mitjà (14 anys). Les assignatures són Guitarra, Violí, Piano, Saxo i Clarinet, Llenguatge musical i Cant coral. Les classes d'instrument són normalment sessions col·lectives (2 alumnes) de 45 minuts cadascuna, amb la possibilitat de combinar en moments concrets varis instruments i afavorir els conjunts instrumentals més amplis. El llenguatge musical i el cant coral (1 sessió cada setmana) completen la formació de l’alumnat.

Les classes es faran els dimarts i dijous a l'escola Sant Marc a partir de les 17:15 h. Pel que fa la informació sobre la durada de les sessions, cost i matrícula de l’activitat, contacteu amb l’AMPA de l’Escola de Música de Calldetenes a través del correu electrònic amcalldetenes@gmail.com (Núria).

L’horari de 17 a 17’15 h no està cobert per l’activitat de Música, per la qual cosa els pares han de tenir cura dels seus fills/-es durant aquest quart d’hora, o bé portar-los al servei de vigilància de la tarda i, per tant, posar-se en contacte amb la Rosa Cassany.

Inici de l’activitat: dimarts 13 de setembre.
Inscripció: Se’n va informar prèviament. Contacteu amb l’EMVIC (93 702 72 57).

5. Anglès
S’ofereix aquesta activitat als migdies (de 1r a 6è de Primària) i a les tardes (de P3 a P5). L’horari de migdia serà de 12 a 13 h i l’horari de tarda serà de 17:00 a 18:00 h. El cost és de 28 €/mes. Horaris:

Migdies:
      Dilluns de 12 a 13 h: 1r de Primària.
      Dimarts de 12 a 13 h: 2n de Primària.
      Dimecres de 12 a 13 h: 3r de Primària.
      Dijous de 12 a 13 h: 4t de Primària.
      Divendres de 12 a 13: 5è i 6è de Primària*.
*L’alumnat de 6è que passa a 1r d’ESO podrà continuar fent anglès extraescolar a les aules de l’Ajuntament.

Tardes:
      Dilluns de 17:15 a 18:15 h: P3.
      Dimecres de 17:15 a 18:15 h: P4.
      Divendres de 17:15 a 18:15 h: P5.

Inici de l’activitat: dilluns 12 de setembre.
Inscripció: Abans del 7 de setembre a Osona Idiomes (http://www.osonaidiomes.com). Telèfons 699 30 43 17 o 93 850 25 36 i adreces de correu electrònic osonaidiomes@terra.es o dolors.bau@gmail.com

6. Francès
S’ofereix aquesta activitat per a alumnat de 3r a 6è de Primària. Es faran dos grups, tots dos d’iniciació a la llengua francesa: grup de 3r i 4t de Primària els dimarts de 12 a 13 h i grup de 5è i 6è de Primària els dijous de 12 a 13 h. El cost és de 28 €/mes.

Inici de l’activitat: dimarts 13 de setembre.
Inscripció: Abans del 7 de setembre a Osona Idiomes (http://www.osonaidiomes.com). Telèfons 699 30 43 17 o 93 850 25 36 i adreces de correu electrònic osonaidiomes@terra.es o dolors.bau@gmail.com


7. Patinatge
L’activitat de patinatge artístic va dirigida a nens i nenes de P4 a 6è de Primària. Els continguts que es treballaran són:
               Equilibri.
               Coordinació del cos.
               Salts i figures segons nivell i edat.
               Creació de coreografies individuals i en grup.

Per a la realització d’aquesta activitat, cal portar patins de quatre rodes (no patins en línia). L’activitat es farà els dilluns i/o els dimecres (és a dir, es podrà triar entre fer l’activitat un o dos dies a la setmana) de 17 a 19 h i el cost és de 18 €/mes en el cas de triar un dia (dilluns o dimecres) i de 30 €/mes en el cas de triar els dos dies.

Observació: Els pares i mares són els responsables de recollir els seus fills o filles i dur-los/-les fins al lloc on es realitza l’activitat (carpa del poble).

Inici de l’activitat: dilluns 19 de setembre (on s'indicaran els dies que es trien per realitzar l'activitat).
Inscripció: Full d’inscripció de l’AMPA.

8. Servei d’acollida (matí i/o tarda)
L’horari de l’acollida al matí és de 7:45 a 9 h del matí i els preus són:
      De 7:45 a 9 h: 35 €/mes.
      De 8:30 a 9 h: 18 €/mes.
      Dia esporàdic: 2 €/dia.

L’horari de l’acollida a la tarda és de 17 a 18:30 h i el preu és de 3 €/dia.

En el cas de la vigilància abans de l’inici de l’activitat extraescolar de Música a l’escola (de 17 a 17:15 h), el preu simbòlic és de 10 €/trimestre. Responsable: Rosa Cassany (638 23 22 61).

Inici de l’activitat: dilluns 12 de setembre.
Inscripció: Full d’inscripció de l’AMPA.


9. Rugbi
L’any 2008 va néixer, gràcies a la unió de l’equip de rugbi de la Universitat de Vic i l’Osona Rugby Club, l’Associació de Rugby Osonenca (ARO). Aquesta associació promou l’ensenyament i la pràctica del rugbi, orientant-lo als tradicionals principis filosòfics que conformen l’esperit del joc. Un rugbi que és un mitjà i no un fi en si mateix. Un mitjà per educar, socialitzar i, sobretot, divertir. Així s’impulsa aquest esport des de la seva vessant més educativa, seguint el sistema de valors que, ja des dels inicis, ha volgut transmetre i compartir amb els seus components i entorn. Aquesta activitat extraescolar és ideal per a la iniciació esportiva i hi són presents tots els elements educatius que cal treballar en aquestes edats (a partir de Primària).

Gràcies a la Federació Catalana de Rugby, us proposem una activitat subvencionada al 50%. Consisteix en 2 hores a la setmana els dissabtes al matí, amb la intenció d’assistir a diferents trobades durant el curs entre escoles de tota Catalunya. El lloc de trobada serà al camp de rugbi de Gurb, al costat de les pistes d’atletisme del Club Atlètic Vic, tots els dissabtes de 10:30 a 12:30 hores. El preu de l’activitat és de 12 €/mes, assegurança inclosa. Cada nen/-a tindrà una samarreta totalment personalitzada amb els logos de l’escola i de l’ARO.

Inici de l’activitat: dissabte 24 de setembre.
Inscripció: Abans del 20 de setembre a Toni Murciano Pagès (656 687 172), Coordinador del rugbi escolar de l’Associació de Rugby Osonenca, o a l’adreça de correu electrònic tonimurcianopages@hotmail.com

10. Aeròbic - Jazz
Es tracta d’una activitat física cardiovascular que segueix coreografies al ritme de la música. Està dirigida a nens i nenes de 1r a 6è de Primària que tinguin ganes de ballar i passar-s’ho molt bé. La realització de l’activitat està condicionada a un nombre mínim d’inscrits.

Les classes es practicaran al gimnàs de l’escola els divendres de 17 a 18:30 h i el cost de l’activitat és de 18 €/mes.

Inici de l’activitat: divendres 23 de setembre.
Inscripció: Abans del 19 de setembre a Sònia Alfaro (629 24 15 53) o a l’adreça de correu electrònic milvinils@milvinils.com



11. Activitat física per a mares i pares
Activitat dirigida a mares i pares de l'Escola Sant Marc i l’Escola Bressol Municipal L’Esquitx de Calldetenes que vulguin passar una estona divertida i, alhora, millorar físicament. Es realitzaran classes de tonificació, steps, aeròbic, salsa i estiraments. Les classes estan dirigides i la funció és treballar cardiovascularment i realitzar exercicis musculars com treball de cames, glutis, abdominals o braços.

Les classes es realitzaran al gimnàs de l’escola els dimecres de 21 a 22 h i el cost és de 18 €/mes.

Inici de l’activitat: dimecres 21 de setembre.
Inscripció: Abans del 19 de setembre a Sònia Alfaro (629 24 15 53) o a l’adreça de correu electrònic milvinils@milvinils.com

12. Ordinografia
El plantejament pedagògic de l’ordinografia es basa en la normalització del treball amb el teclat de l’ordinador, al mateix temps que es millora el treball ortogràfic. L’activitat està dirigida a alumnat de Primària, té un cost de 28 €/mes i es farà al Centre T-TRES en grups de màxim 7 alumnes els següents dies i hores:

      1r i 2n de Primària: Dimecres 17:15 - 18:15 h.
      3r i 4t de Primària: Dijous 17:15 - 18:15 h.
      5è i 6è de Primària: Dijous 18:15 - 19:15 h.

Observació: els monitors/-es recolliran l’alumnat a l’escola per portar-lo fins al Centre T-TRES al carrer Jaume Balmes, 3 de Calldetenes.

Inici de l’activitat: dimecres 21 de setembre.
Inscripció: Abans del 15 de setembre a Anna Delgado (T-TRES, SCP) (645 11 84 49) o a l'adreça de correu electrònic


13. Laboratori de creativitat
Els objectius d’aquesta activitat són potenciar les qualitats creatives de tots els nens i nenes i, sobretot, aconseguir que en siguin conscients i aprenguin a treballar-les i incorporar-les com a recurs personal per tal de plasmar les seves idees i els seus projectes propis, fet que els permetrà anar configurant la seva autoestima. A les classes es treballaran diverses tècniques:

      Dibuix: la figura humana, els paisatges, la perspectiva.
      Collage.
      Còmic: elaboració de guió, creació de personatges, part gràfica.
      Redacció i il·lustració de contes inventats pels nens i nenes.
      Treballs en equip: creació de murals sota temàtiques que escullin els nens i nenes.
      Treballs manuals: retall, confecció de personatges.

L’objectiu és que tots els nens i nenes connectin amb les seves aptituds creatives i, per tant, trobin l’expressió artística que els permeti expressar-se i gaudir al mateix temps.

L’activitat es farà els dijous de 17 a 18’30 h (per a nens i nenes de P3 a 2n de Primària) i els divendres de 17 a 18’30 h (per a nens i nenes de 3r a 6è de Primària) a l’escola.

Cost de l’activitat condicionat al nombre final d’inscrits per grup:
      Grup de 5 alumnes (mínim): 20 €/mes.
      Grup de 6 a 10 alumnes: 17 €/mes.
      Grup a partir d’11 alumnes: 14 €/mes.

Inici de l’activitat: dijous 22 de setembre.
Inscripció: Full d’inscripció de l’AMPA.

14. Bàsquet
El Club Esportiu Osona disposa d’un ampli equip d’entrenadors titulats per la Federació Catalana de Basquetbol i d’una estructura professionalitzada quant a gestions amb la Federació Catalana de Basquetbol i el Consell Esportiu d’Osona.

Nivells:
      Escola 2004-2003-2002 (P5, 1r i 2n de Primària). Durada d’una hora per classe.
      PreMini 2000-2001 (3r i 4t de Primària). Durada d’una hora per classe.
      Mini 1998-1999 (5è i 6è de Primària). Durada d’una hora i quart per classe.
      Infantil 1996-1997 (1r i 2n d’ESO). Durada d’una hora i quart per classe.
      Cadet 1995-1996 (3r i 4t d’ESO). Durada d’una hora i quart per classe.

Les tarifes per grup de 10 jugadors/-es són (d'octubre a juny):
      1 entrenament setmanal: 10 € per jugador/-a al mes.
      2 entrenaments setmanals: 20 € per jugador/-a al mes.

L’activitat de Bàsquet es farà a la pista de bàsquet de la zona esportiva del poble els dilluns i els dimecres de 17 a 18 o 18:15 h, segons el nivell. Per a la primera temporada, no es contempla la competició, però sí uns amistosos a partir del febrer. La programació dels entrenaments de la temporada anirà a càrrec del Director Tècnic del Club Esportiu Osona, el Sr. Miquel Cumeras i Costa, Entrenador Superior de basquetbol, entrenador de voleibol, exàrbitre de basquetbol i mestre.

Inici de l’activitat: Dilluns 19 de setembre.
Inscripció: Abans del 15 de setembre a Núria (Club Esportiu Osona) al telèfon 685 85 73 50 o a l’adreça de correu electrònic cbosona@basquetcatala.com


15. Tallers de contes / lectura i descoberta literària
Aquests tallers es faran als migdies per a tres grups d’edat diferents i tant si l’alumnat es queda a dinar a l’escola com si se’n va a casa a dinar.

Horaris i nivells:
-       Taller de contes (P4 i P5): dimecres i/o divendres (es podran triar un dia o dos a la setmana) de 14 a 15 h.
-       Descoberta literària, grup 1 (De 1r a 3r de Primària): divendres de 12 a 13 h.
-       Descoberta literària, grup 2 (de 4t a 6è de Primària): dimecres de 12 a 13 h.

Taller de contes: adreçat a alumnat de P4 i P5 d’Educació Infantil. S’explicaran contes, faules i poemes; els nens i nenes se n'inventaran, en construiran, imaginaran situacions noves per als personatges... Tot plegat amb l’objectiu principal de gaudir de les històries que es proposaran, amb tot el treball que implica pel que fa a veure i entendre les situacions des de diferents punts de vista, pensar en com ho resoldria cadascú, etc. També es pararà atenció al treball dels il·lustradors.


Taller de lectura i descoberta literària – Grup 1: adreçat a alumnat de 1r, 2n i 3r de Primària. S’explicaran i llegiran contes, faules, còmics i poemes. Es descobriran il·lustradors i escriptors i les seves obres. L’alumnat i el professorat inventaran i construiran històries, imaginaran situacions noves per als personatges... Tot plegat amb l’objectiu principal de gaudir de les històries que es proposaran, amb tot el treball que implica pel que fa a veure i entendre les situacions des de diferents punts de vista, imaginar altres maneres de resoldre el nus del conte, crear les pròpies històries, etc.

Taller de lectura i descoberta literària – Grup 2: adreçat a alumnat de 4t, 5è i 6è de Primària. S’explicaran i llegiran contes, faules, còmics i poemes. Es descobriran il·lustradors i escriptors i les seves obres. L’alumnat i el professorat inventaran i construiran històries, n'escriuran i estudiaran la possibilitat de presentar-les en format tecnològic... Tot plegat amb l’objectiu principal de gaudir de les històries que es proposaran i descobrir la literatura infantil i juvenil, juntament amb tot el treball que implica pel que fa a veure i entendre les situacions des de diferents punts de vista, imaginar altres maneres de resoldre el nus de la història, crear les pròpies històries, etc.

El cost de l’activitat és de 15 €/mes, amb un mínim de 6 alumnes inscrits per grup. En el cas d’Infantil, serà el mateix preu i, si es trien els dos dies setmanals, el preu serà de 20 €/mes.

Inici de l’activitat: 14 de setembre.
Inscripció: Full d’inscripció de l’AMPA.

16. Iniciació a la costura
Amb aquest taller, dirigit a alumnat de Primària de la nostra escola, s’iniciarà els nens i nenes en el món de la costura mitjançant l'aplicació de diferents tècniques en diverses labors (punt de creu, mig punt, iniciació al patchwork). L’activitat es farà els dilluns de 12 a 13 h a l’escola, té el material inclòs i el seu cost està condicionat al nombre final d’inscrits per grup:

      Grup de 5 alumnes (mínim): 20 €/mes.
      Grup de 6 a 10 alumnes: 17 €/mes.
      Grup d’11 a 15 alumnes: 14 €/mes.

Inici de l’activitat: 12 de setembre.
Inscripció: Full d’inscripció de l’AMPA.


17. Patchwork per a mares i pares
Aquest taller està dirigit a mares i pares de l’alumnat de la nostra escola que vulguin aprendre patchwork. El material, en aquest taller, no està inclòs en el preu.

L’activitat es durà a terme els dilluns de 15:15 a 16:45 h al Taller de l’Eva (Avinguda Pau Casals,19 de Calldetenes) i el cost és de 20 €/mes. Places limitades.

Inici de l’activitat: 12 de setembre.
Inscripció: Full d’inscripció de l’AMPA.

per més aclariments podeu adreçar-vos a ampasantmarc@gmail.com




LEAD Technologies Inc. V1.01FULL D’INSCRIPCIÓ A ACTIVITAT EXTRAESCOLAR 2011-2012 PER L'AMPA

Cal retornar aquest full abans del 12 de setembre (i, si pot ser abans, millor) a la bústia de l’escola o a la capsa que trobareu a recepció. Ompliu, en el primer quadre, les dades de l’alumne/-a i, en el segon quadre, marqueu amb una X l’activitat extraescolar i el dia en què la farà.

Nom i dos cognoms


Curs que farà


Telèfon(-s) de contacte



Activitat
Dilluns
Dimarts
Dimecres
Dijous
Divendres
Servei acollida matí de 7’45 a 9 h.





Servei acollida matí de 8’30 a 9 h.





Servei acollida tarda de 17 a 18:30 h.





Servei vigilància tarda de 17 a 17:15 h.





Teatre






Patinatge






Laboratori de creativitat






Contes / lectura i descoberta literària





Iniciació a la costura






Patchwork per a mares i pares






Per millorar el servei que ofereix l’AMPA en l’organització d’activitats extraescolars per als nostres fills/-es, us agrairíem que ens féssiu arribar propostes d’activitats. Segur que tots/-es tenim idees ben interessants que podem anar incorporant a la programació de les activitats.

Propostes:
_____________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________