19 d’abril 2016

Objecció de consciència a les proves de primària



Com ja es fer el curs passat, des de la FAPAC s'està demanant a les famílies que exercim el nostre dret a l'objecció de consciència no portant als nostres fills i filles a escola els dies de realització de les proves de tercer i de sisè de primària de la LOMCE. El departament d'ensenyament ha programat les proves de tercer entre el 18 i el 30 d'abril i les de sisè pel 4 i 5 de maig.

A més, en concret en la convocatòria de les proves de sisè, heu de tenir en compte que el Ministeri ha publicat un real decret (RD 1058/2015, de 20 de novembre) pel qual es regulen les característiques de les proves de sisè. Aquesta norma, ha estat recorreguda davant del Tribunal Constitucional, pel Govern de la Generalitat el passat 15 de març, sense sentència fins al moment.

Podeu trobar tota la informació referent a aquest tema a la web noalalomce.net

Cal tenir en compte que el NO FER les proves de tercer i sisè de la LOMCE no té conseqüències jurídiques ni administratives per a les famílies, ni per a les criatures, ni per als mestres, ni per a les direccions. Són avaluacions que no atorguen cap títol ni són determinants per poder continuar els estudis: no fer les proves no implica cap conseqüència acadèmica per als nostres fills i filles. 

El curs passat 1035 famílies de tot Catalunya van exercir amb èxit el seu dret a l’objecció de consciència a la LOMCE.