27 de setembre 2012

El projecte de llei del ministre Wert

Reducció del poder de les comunitats autònomes a l'hora de fixar els continguts, recentralització de les desicions, direccións dels centres vinculades al govern , despren al Consell escolar de moltes de les seves competències deixant-lo practicament com a òrgan consultiu, reduir la participació de les famílies, ...

Aquest són alguns exemples del que passarà també a la nostra escola si la nova llei del ministre Wert tira endavant.

L'avantprojecte de reforma de la llei educativa que divendres va presentar el govern del PP suposa la setena revisió de les lleis d'ensenyament en poc més de 30 anys de democràcia. Els experts lamenten que cap govern ha donat prou temps als canvis que s'han anat introduint i que, poques vegades, la reforma s'ha fet pausadament i consensuadamentamb la comunitat educativa.

El fet que cada govern hagi anat a la seva en aquesta qüestió demostra, segons Jaume Serramona, catedràtic emèrit de Pedagogia de la UAB, que l'educació s'entén des d'una clara perspectiva ideològica.

Per Màrius Martínez, professor de Ciències de l'Educació de la UAB, el model educatiu hauria de ser adoptat per un ampli consens i la seva aplicació mai hauria de ser immediata, com acostuma a passar, sinó a llarg termini. Martínez considera que canviar tan sovint genera desafecció i cansament.

En relació amb les crítiques al caràcter recentralitzador de la reforma, els pedagogs coincideixen a dir que és el control sobre els exàmens d'avaluació de final de cicle el que farà que s'homogeneïtzin els continguts. I és que centres i docents es preocuparan d'ensenyar el que surt a les proves perquè els alumnes aprovin, explica Serramona. La uniformització, assegura Martínez, no va en la direcció de millorar, sinó de controlar i eliminar diferències legítimes.

Que s'avanci un any l'elecció entre FP i Batxillerat tampoc es veu amb bons ulls. Martínez alerta que això afavoreix la segregació dels alumnes, mentre que Serramona alerta que estudiar una formació professional no hauria de ser més fàcil que fer una carrera.

La reforma proposada pel PP ha rebut una allau de crítiques des de diferents sectors, entre ells pares, mestres i polítics.                                             

font: www.324.cat


Des de la Fapac s'ha expresat el rebuig a la llei:
La FaPaC rebutja el projecte de llei del ministre Wert | FaPaC - Portal comunitari AMPA